3D maquette laten maken geeft een levensecht beeld van uw project in tegenstelling tot enkel een computermodel. Hoewel dat ook mooi is, geeft een 3D maquette een aanvullend beeld om zo bijvoorbeeld bewoners, gemeentes of andere instanties te overtuigen. Zij kunnen om uw maquette heen lopen en zo vanuit verschillende hoeken uw project goed bekijken. Kortom een 3D maquette van Maquettebouw Walraven is een unieke manier om een gedetailleerde visualisatie van uw project weer te geven.
Diverse 3D maquettes
Er bestaan diverse 3D maquettes waarbij verschillende machines gebruikt worden. Al deze machines hebben eigen kenmerken waardoor uw maquette er dus ook anders uit komt te zien. U kunt denken aan het gebruik van 3D laser printers, lasersnijders en freesmachines. Al onze modellen worden in 3D vorm gemaakt van diverse maquette materialen. U kunt bij ons diverse maquettes laten maken van onder andere een boot, gebouw, huis, tuin, verkeerssituatie of een vliegtuig.
Contact opnemen
Wij kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Neemt u gerust contact met ons op! Wanneer u direct meer informatie wens kun u ons het beste bellen via (+31) (0)6-15-33-10-46. Een mail versturen kan naar robert@maquettebouwwalraven.nl of gebruik ons online contact formulier. Bij uw offerte aanvraag ontvangen wij graag zoveel mogelijk informatie over uw project om de maquette kosten goed in te kunnen schatten en zo een passend aanbod kunnen doen.
Hoe maken wij een 3D maquette?
Alle maquettes die wij maken komen in 3D vorm waarbij we gebruik maken van vele soorten materialen (hout, kunststof, raku-tool, piepschuim, karton of doorzichtig glas of perspex). Wij maken zelf weinig gebruik van een 3D laser printer voor het vervaardigen van een gehele maquette, omdat deze het gebouw laag voor laag opbouwt en veel nabewerking vraagt. Hoewel het vervaardigen van het model minder handwerk vraagt, vraagt de nabewerking dat dus wel. Dit zult u dan ook terugzien in hogere kosten. Een 3D laser printer kunnen wij wel inzetten voor het maken van details, bijvoorbeeld bij het maken van piping modellen.
Voor het maken van onze 3D maquettes maken wij veel gebruik van onze lasersnijder en enkele andere machines, en wij doen veel met de hand. Op deze manier kunnen wij een grote precisie en zeer nauwkeurige afwerking leveren.
3D maquettes: moderne creatie van miniaturen
Traditioneel werden maquettes met de hand vervaardigd door bekwame ambachtslieden die met veel geduld en precisie materialen zoals hout, karton en schuim gebruikten om gedetailleerde replica’s van gebouwen, landschappen en prototypes te maken. Tegenwoordig heeft de opkomst van 3D printen de manier waarop we maquettes maken en gebruiken drastisch veranderd.
Het verschil tussen 3D printen en traditionele maquettes
Het verschil tussen 3D printen en maquettes maken op de traditionele manier ligt ‘m vooral in de snelheid en de herhaalbaarheid. De digitale ontwerpen kun je makkelijk inladen in met de software voor ontwerpers. Wij bij Maquettebouw Walraven kunnen hier ook gebruik van maken. Door de hedendaagse technologie kunnen we uiterst gedetailleerde maquettes produceren. Bovendien is het proces van 3D printen veel sneller dan alles met de hand in elkaar zetten.
Ook wanneer je meerdere oplages wilt hebben van hetzelfde project kun je een 3D printer inzetten. De maquettes worden dan werkelijk kopieen van elkaar die nagenoeg niets schelen. Dit betekent dat je een bepaald idee op meerdere plekken tegelijk kunt tentoonstellen. Sterker nog, dankzij de digitale technieken kun je je ontwerp naar de andere kant van de wereld sturen en het daar laten maken.
In welke sectoren worden de 3D maquettes gebruikt?
Vanwege de brede inzetbaarheid van 3D printers worden ze in veel verschillende sectoren toegepast om 3D maquettes te maken. Dit is onder andere in de bouw waar eerst een prototype wordt gemaakt door de architect. Dan volgen er aanpassingen en pas bij goedkeuring wordt het volledige bouwproject in gang gezet.
Maar ook in de industrie wordt er graag gebruik gemaakt van 3D printers. Wanneer fabrikanten een nieuw ontwerp van een product hebben ontwikkeld gaan ze aan de slag met de ontwerpsoftware. Wanneer het ontwerp is goedgekeurd wordt er een bestand gemaakt wat de 3D printer kan uitlezen. Deze weet dan precies wat die moet printen.
Kosten van 3D Maquettes
De kosten van het laten maken van een 3D maquette variëren sterk, afhankelijk van de grootte, complexiteit en het gekozen materiaal. Kleine maquettes kunnen relatief goedkoop zijn, terwijl grote, complexe modellen aanzienlijk duurder kunnen zijn. Maak bij Maquettebouw Walraven gerust bekend wat je van plan bent te laten maken. Dan geven wij je een kostenplaatje van wat het zal kosten.
Volg deze inzendtips om een succes te maken van je ontwerp
- Om een succesvolle 3D maquette te laten maken, is het cruciaal om een duidelijke en nauwkeurige tekening of 3D model aan de maquettemaker te verstrekken. Hier zijn enkele tips:
- Gebruik professionele ontwerpsoftware: Gebruik software zoals AutoCAD, SketchUp of SolidWorks om gedetailleerde 2D tekeningen of 3D modellen te maken.
- Inclusief schaal en afmetingen: Zorg ervoor dat de tekening de exacte schaal en afmetingen van het gewenste eindproduct weergeeft.
- Duidelijke instructies: Voeg eventuele specifieke instructies toe, zoals gewenste materialen of kleuren.
- Overleg met ons: Communiceer regelmatig met Maquettebouw Walraven om eventuele vragen te beantwoorden en het proces soepel te laten verlopen.