Contact informatie

Neem contact met ons op.

icon_widget_image 09:00 - 17:00 icon_widget_image Maquettebouw Walraven, Rooseveltstraat 18V 2321BM Leiden icon_widget_image +31 615 331 046 icon_widget_image info@maquettebouwwalraven.nl
Maquettebouw

3D maquette laten maken

OVER ONS

3D maquette laten maken

3D maquette laten maken geeft een levensecht beeld van uw project in tegenstelling tot enkel een computermodel. Hoewel dat ook mooi is, geeft een 3D maquette een aanvullend beeld om zo bijvoorbeeld bewoners, gemeentes of andere instanties te overtuigen. Zij kunnen om uw maquette heen lopen en zo vanuit verschillende hoeken uw project goed bekijken. Kortom een 3D maquette van Maquettebouw Walraven is een unieke manier om een gedetailleerde visualisatie van uw project weer te geven.

Diverse 3D maquettes

Er bestaan diverse 3D maquettes waarbij verschillende machines gebruikt worden. Al deze machines hebben eigen kenmerken waardoor uw maquette er dus ook anders uit komt te zien. U kunt denken aan het gebruik van 3D laser printers, lasersnijders en freesmachines. Al onze modellen worden in 3D vorm gemaakt van diverse maquette materialen. U kunt bij ons diverse maquettes laten maken van onder andere een boot, gebouw, huis, tuin, verkeerssituatie of een vliegtuig.

Contact opnemen

Wij kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Neemt u gerust contact met ons op! Wanneer u direct meer informatie wens kun u ons het beste bellen via (+31) (0)6-15-33-10-46. Een mail versturen kan naar robert@maquettebouwwalraven.nl of gebruik ons online contact formulier. Bij uw offerte aanvraag ontvangen wij graag zoveel mogelijk informatie over uw project om de maquette kosten goed in te kunnen schatten en zo een passend aanbod kunnen doen.

Hoe maken wij een 3D maquette?

Alle maquettes die wij maken komen in 3D vorm waarbij we gebruik maken van vele soorten materialen (hout, kunststof, raku-tool, piepschuim, karton of doorzichtig  glas of perspex). Wij maken zelf weinig gebruik van een 3D laser printer voor het vervaardigen van een gehele maquette, omdat deze het gebouw laag voor laag opbouwt en veel nabewerking vraagt. Hoewel het vervaardigen van het model minder handwerk vraagt, vraagt de nabewerking dat dus wel. Dit zult u dan ook terugzien in hogere kosten. Een 3D laser printer kunnen wij wel inzetten voor het maken van details, bijvoorbeeld bij het maken van piping modellen.
Voor het maken van onze 3D maquettes maken wij veel gebruik van onze lasersnijder en enkele andere machines, en wij doen veel met de hand. Op deze manier kunnen wij een grote precisie en zeer nauwkeurige afwerking leveren.

3D maquettes: moderne creatie van miniaturen

Traditioneel werden maquettes met de hand vervaardigd door bekwame ambachtslieden die met veel geduld en precisie materialen zoals hout, karton en schuim gebruikten om gedetailleerde replica’s van gebouwen, landschappen en prototypes te maken. Tegenwoordig heeft de opkomst van 3D printen de manier waarop we maquettes maken en gebruiken drastisch veranderd.

Het verschil tussen 3D printen en traditionele maquettes

Het verschil tussen 3D printen en maquettes maken op de traditionele manier ligt ‘m vooral in de snelheid en de herhaalbaarheid. De digitale ontwerpen kun je makkelijk inladen in met de software voor ontwerpers. Wij bij Maquettebouw Walraven kunnen hier ook gebruik van maken. Door de hedendaagse technologie kunnen we uiterst gedetailleerde maquettes produceren. Bovendien is het proces van 3D printen veel sneller dan alles met de hand in elkaar zetten.

Ook wanneer je meerdere oplages wilt hebben van hetzelfde project kun je een 3D printer inzetten. De maquettes worden dan werkelijk kopieen van elkaar die nagenoeg niets schelen. Dit betekent dat je een bepaald idee op meerdere plekken tegelijk kunt tentoonstellen. Sterker nog, dankzij de digitale technieken kun je je ontwerp naar de andere kant van de wereld sturen en het daar laten maken.

In welke sectoren worden de 3D maquettes gebruikt?

Vanwege de brede inzetbaarheid van 3D printers worden ze in veel verschillende sectoren toegepast om 3D maquettes te maken. Dit is onder andere in de bouw waar eerst een prototype wordt gemaakt door de architect. Dan volgen er aanpassingen en pas bij goedkeuring wordt het volledige bouwproject in gang gezet.

Maar ook in de industrie wordt er graag gebruik gemaakt van 3D printers. Wanneer fabrikanten een nieuw ontwerp van een product hebben ontwikkeld gaan ze aan de slag met de ontwerpsoftware. Wanneer het ontwerp is goedgekeurd wordt er een bestand gemaakt wat de 3D printer kan uitlezen. Deze weet dan precies wat die moet printen.

 Kosten van 3D Maquettes

De kosten van het laten maken van een 3D maquette variëren sterk, afhankelijk van de grootte, complexiteit en het gekozen materiaal. Kleine maquettes kunnen relatief goedkoop zijn, terwijl grote, complexe modellen aanzienlijk duurder kunnen zijn. Maak bij Maquettebouw Walraven gerust bekend wat je van plan bent te laten maken. Dan geven wij je een kostenplaatje van wat het zal kosten.

Volg deze inzendtips om een succes te maken van je ontwerp

  • Om een succesvolle 3D maquette te laten maken, is het cruciaal om een duidelijke en nauwkeurige tekening of 3D model aan de maquettemaker te verstrekken. Hier zijn enkele tips:
  • Gebruik professionele ontwerpsoftware: Gebruik software zoals AutoCAD, SketchUp of SolidWorks om gedetailleerde 2D tekeningen of 3D modellen te maken.
  • Inclusief schaal en afmetingen: Zorg ervoor dat de tekening de exacte schaal en afmetingen van het gewenste eindproduct weergeeft.
  • Duidelijke instructies: Voeg eventuele specifieke instructies toe, zoals gewenste materialen of kleuren.
  • Overleg met ons: Communiceer regelmatig met Maquettebouw Walraven om eventuele vragen te beantwoorden en het proces soepel te laten verlopen.
WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN

Een overzicht van onze maquettes.

Gedetailleerde maquettes op een grote schaal.

Waarbij de omgeving belangrijk is voor het nieuwbouw project.

Offshore en industriële modellen.

Prototypes, voertuigen, inklapbare woningen.

"Tijdens de voorbereiding van een presentie van een groot nieuwbouwproject, zijn wij in contact gekomen met Maquettebouw Walraven. Ik heb ze gevraagd om mee te denken in de realisatie van de maquette waarbij we gezamenlijk, in open dialoog, tot een prachtig eindresultaat zijn gekomen. De opdrachtgever was zeer tevreden over de maquette behorende bij het ontwerp. Ik heb de samenwerking met Maquettebouw Walraven ervaren als professioneel, ambachtelijk en zorgzaam waarbij de enorme dosis gedrevenheid en enthousiasme zorgt voor een prachtig eindresultaat."
www.michielsenarchitecten.nl

Paul Michielsen

Een nieuwbouwproject komt als het ware tot leven door er een maquette van te laten maken. Op een presentatie is het voor bijvoorbeeld omwonenden gelijk duidelijk hoe een plan er uit kan komen te zien. Nadat de details – prijs, uitwerkingsniveau etc – is overeengekomen, wordt de maquette uitgewerkt in onderling overleg tussen de architect van het plan en Maquettebouw Walraven. Na afloop van de presentatie krijgt de maquette een mooi plekje op kantoor of wordt deze geschonken aan een eventuele samenwerkingspartner. De samenwerking met Maquettebouw Walraven waarderen wij zeer.
Bogor Projectontwikkeling

Hilde Bouter

"Wat als zeer prettig is ervaren door ons bij het samenwerken met Maquettebouw Walraven was het directe en duidelijke contact. Na onze aanvraag voor een maquette is er gelijk telefonisch contact geweest voor een afspraak bij ons op kantoor. Hier hebben we het hele project goed kunnen uitleggen en de mogelijkheden voor een maquette besproken. Hierdoor was het voor iedereen duidelijk wat wel en niet op de maquette te zien zou zijn. Twee dagen later kregen we de offerte welke keurig binnen onze begroting viel. De architect heeft alle benodigde tekeningen voor Maquettebouw Walraven in orde gemaakt. tijdens het maken van de maquette werden we keurig op de hoogte gehouden door foto’s en een afspraak. Hierdoor hadden we een goed beeld en was een aanpassing van het plan geen probleem om nog verwerkt te worden. Het was een hele prettige samenwerking met een schitterende maquette als resultaat."