Contact informatie

Neem contact met ons op.

icon_widget_image 09:00 - 17:00 icon_widget_image Maquettebouw Walraven, Rooseveltstraat 18V 2321BM Leiden icon_widget_image +31 615 331 046 icon_widget_image info@maquettebouwwalraven.nl
Image Alt

Diensten

DIENSTEN
Home » Diensten
WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN

Een overzicht van onze maquettes.

Gedetailleerde maquettes op een grote schaal.

Waarbij de omgeving belangrijk is voor het nieuwbouw project.

Offshore en industriële modellen.

Prototypes, voertuigen, inklapbare woningen.

maquette build

Onze klant staat centraal

Maquettebouw Walraven is een tweede generatie familie bedrijf waarbij we vakmanschap, precisie en meedenken met de klant heel erg belangrijk vinden. Of het een kleine of grote maquette is, van hout of kunststof gemaakt moet worden, met ledverlichting dan wel snel geleverd. Bel ons gerust voor de mogelijkheden.

Wat doen wij voor u

Bij Maquettebouw Walraven kunt u terecht voor verschillende soorten maquettes, groot, klein, met led verlichting, architectonisch, stedenbouwkundig of een offshore piping model. Er zijn vele opties mogelijk en we gaan geen uitdaging uit de weg dus we horen graag van u wat u in gedachten heeft zodat we kunnen bespreken wat we hierin voor u kunnen betekenen.

Niets spreekt zo voor zich als een goede en mooie maquette. Het geeft een duidelijk en realistisch 3D beeld en visualisatie van uw project weer. Een maquette neerzetten bij bijvoorbeeld uw presentatie trekt de aandacht van uw doelgroep. Zij zien in één oogopslag wat uw project betekent voor hen en u kunt er direct over van gedachten wisselen. Zo heeft uw project ongetwijfeld een grotere kans van slagen.
Door gebruik te maken van jarenlange ervaring als maquettebouwer en vakkundige handvaardigheid gecombineerd met diverse machines zoals lasersnijders, 3d printers en cnc machines kunnen wij alle soorten maquettes maken. En mocht het zo zijn dat we iets toch niet in huis kunnen maken besteden we het uit bij bedrijven in onze professionele kennissenkring. Hierdoor zijn de mogelijkheden groot om DE maquette te maken die u wilt.
Neem gerust contact met ons op om te horen wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat doen wij voor u

Bij een architectonische maquette is over het algemeen de schaal groter, denk hierbij aan een schaal van 1:5 tot en met ongeveer 1:200. Hierdoor is er meer detail in de maquette te zien zijn. Vaak gaat dit over één of twee gebouwen. Door de detaillering, het gebruik van kleuren die de realiteit benaderen, eventueel ledverlichting en het neerzetten van bomen, figuren en auto’s zijn deze maquettes altijd een lust om naar te kijken. Er is zoveel te zien dat het altijd de aandacht trekt en mensen blijven staan.

Bij een stedenbouwkundige maquette gaat het vaak over meerdere nieuw te bouwen gebouwen. En speelt de omgeving een grotere rol. Hierdoor zijn deze maquettes over het algemeen kleiner van schaal, denk hierbij aan een schaal vanaf 1:250 naar 1:1000 omdat er nou eenmaal meer te zien moet zijn op de maquette. Door de kleinere schaal krijg je de mogelijkheid een groter gebied te laten zien. Dit wil niet zeggen dat er minder te zien is. Bij deze maquettes is detaillering, tot op zekere hoogte, nog steeds goed mogelijk. Ook de eventuele ledverlichting, bomen, auto’s en figuren geven de maquette leven.

Een piping model zie je veel terug in de offshore. Denk hierbij aan de diverse soorten platformen op zee. Deze modellen kun je ook weer in verschillende schaalgroten laten maken. Afhankelijk van wat de behoeften zijn van het model. Zo worden ze als prototype of verkoop model ook als showmodel op bijvoorbeeld beurzen gebruikt. Je ziet dat ze zelf als training en oefen modellen worden ingezet om te zien hoe het in elkaar zit of in het echt geassembleerd moet worden.
Deze offshore modellen zijn vaak een kunstwerk op zichzelf en totaal anders dan de architectonische of stedenbouwkundige maquettes.

Projecten

Projecten
"Wat als zeer prettig is ervaren door ons bij het samenwerken met Maquettebouw Walraven was het directe en duidelijke contact. Na onze aanvraag voor een maquette is er gelijk telefonisch contact geweest voor een afspraak bij ons op kantoor. Hier hebben we het hele project goed kunnen uitleggen en de mogelijkheden voor een maquette besproken. Hierdoor was het voor iedereen duidelijk wat wel en niet op de maquette te zien zou zijn. Twee dagen later kregen we de offerte welke keurig binnen onze begroting viel. De architect heeft alle benodigde tekeningen voor Maquettebouw Walraven in orde gemaakt. tijdens het maken van de maquette werden we keurig op de hoogte gehouden door foto’s en een afspraak. Hierdoor hadden we een goed beeld en was een aanpassing van het plan geen probleem om nog verwerkt te worden. Het was een hele prettige samenwerking met een schitterende maquette als resultaat."
"Ik zocht een maquettebouwer om mijn presentatie meer volume te geven door middel van een maquette van het nieuwbouw project. Ik wist alleen niet zo goed hoe de maquette vorm te geven wat wel te laten zien en wat niet. Ik kwam via via terecht bij Maquettebouw Walraven. Na telefonische contact met Robert en een persoonlijke afspraak om alle punten door te lopen was de prijs goed en wist ik wat ik van de maquette kon verwachten. Robert gaf me opties en dacht mee om de maquette zo optimaal mogelijk te kunnen maken voor de presentatie. De maquette was precies zoals ik me had voorgesteld. Heel tevreden dus met de samenwerking met Robert van Maquettebouw Walraven."
"Maquettebouw Walraven is een kleinschalig maquettebouw bureau waar persoonlijk contact belangrijk is. Dat was goed te merken in onze eerste contacten. Robert dacht mee en gaf ons verschillende opties waar we nog niet eerder aan hadden gedacht. Hierdoor kwam de presentatie van ons nieuwbouw project beter tot zijn recht."