Contact informatie

Neem contact met ons op.

icon_widget_image 09:00 - 17:00 icon_widget_image Maquettebouw Walraven, Rooseveltstraat 18V 2321BM Leiden icon_widget_image +31 615 331 046 icon_widget_image info@maquettebouwwalraven.nl
Maquettebouw

Maquette laten maken

OVER ONS

Maquette laten maken.

Maquette laten maken? Bij Maquettebouw Walraven hebben wij ruim 25 jaar ervaring en staan bekend om onze kwaliteit, betrouwbaarheid, open communicatie en snelle leveringen. Een maquette maken vraagt aandacht, geduld en een vakkundig oog. Wij hebben zeer veel kennis over allerlei soorten maquettes en helpen u graag verder. U zendt een bouwtekening in en wij maken het voor u.

Diverse maquettes laten maken

Een maquette laten maken kan op verschillende manieren. Het is maar net welke wensen u heeft. Wij kunnen architectonische of stedenbouwkundige maquettes maken, maar ook voor piping modellen bent u bij ons aan het juiste adres. Of wilt u, mogelijk als particulier, een maquette laten maken van uw huis, tuin, boot of een ander voertuig? Daarnaast kunnen wij ook een maquette maken van een verkeerssituatie, een vliegtuig of een gebouw. Wij staan bij alle verschillende maquettes voor u klaar. Wilt u meer weten over de maquette materialen of kosten die erbij komen kijken? Neem dan contact met ons op.

Architectonische maquettes

Bij het maken van een architectonische maquette wordt de nadruk gelegd op het te bouwen gebouw en is er minder omgeving zichtbaar. Zowel gedetailleerd als in blokvorm geven deze architectonische maquettes een duidelijk en realistisch 3D beeld van uw project weer. Vooral bij gedetailleerde architectonische maquettes is in één oogopslag duidelijk te zien hoe het project er qua kleuren, verhoudingen en details in het echt uit komt te zien. Daarom zal er vaak minder omgeving te zien zijn dan bij een stedenbouwkundige maquette. Qua schaalgebruik adviseren wij een schaal van minimaal 1/100.

Stedenbouwkundige maquettes

Een stedenbouwkundige maquette geeft een zeer mooie 3D weergave van een omgeving weer. Hierin kunnen nieuwbouwplannen goed en duidelijk ingepast en uitgelegd worden.
Deze worden veelal in blokvorm gemaakt waarbij het project uitgelicht wordt door middel van bijvoorbeeld een ander materiaal of kleurgebruik.
Het doel van een stedenbouwkundige 3D maquette laten maken is om in één keer een overzicht te geven van een groter gebied. Het gaat hier, in tegenstelling tot een architectonische maquette meer om hoe het project in het gehele gebied past en niet alleen om het gebouw zelf. Onder andere projectontwikkelaars, architecten en gemeenten werken met dit soort maquettes. Qua schaalgebruik adviseren wij een schaal van minimaal 1/200.

Piping modellen

Maquettebouw Walraven is ook gespecialiseerd in het maken van piping modellen. Deze schaalmodellen worden onder andere gemaakt voor de petrochemie en offshore.
Ze worden voor vele doeleinden gebruikt zoals een studiemodel, verkoopmodel of prototype. Daarnaast zijn ze ook veel op beurzen te zien. Qua schaalgebruik adviseren wij een schaal van minimaal 1/100.

Maquette laten maken prijs

De prijs van een maquette laten maken ligt aan de schaal en de afmeting van je project. Het kan van enkele honderden euro’s tot meer dan duizend gaan, omdat er bijvoorbeeld specifieke details met de hand verwerkt moeten worden. Om u het beste beeld te geven van de kosten neemt u contact op voor een offerte. Wij geven u dan een accurate prijs op basis van uw wensen inzake materiaal, schaal, kleur, afmeting en of bepaalde onderdelen met de hand gemaakt moeten worden. Bestaande blokvormen gebruiken bij het maken van de maquette maakt het goedkoper en sneller te leveren.

Hoe laat ik een maquette maken?

Het laten maken van een maquette bij Maquettebouw Walraven gaat eenvoudig en snel. U neemt contact op over het bouwwerk waarvan u een schaalmodel wilt laten maken. Vervolgens gaan wij met u in gesprek over de beste mogelijkheden voor wat u in gedachte heeft. Zo bieden wij advies op materiaalkeuze, maar ook eventueel de schaal en detaillering.

Op basis hiervan geeft u een concept aan ons door. Wij checken alles en binnen enkele dagen krijgt u een offerte met een eventuele levertijd. Wanneer alles akkoord is gaan we aan slag en krijgt u een prachtige basisplaat met bebouwing op schaal.

WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN

Een overzicht van onze maquettes.

Gedetailleerde maquettes op een grote schaal.

Waarbij de omgeving belangrijk is voor het nieuwbouw project.

Offshore en industriële modellen.

Prototypes, voertuigen, inklapbare woningen.

"Tijdens de voorbereiding van een presentie van een groot nieuwbouwproject, zijn wij in contact gekomen met Maquettebouw Walraven. Ik heb ze gevraagd om mee te denken in de realisatie van de maquette waarbij we gezamenlijk, in open dialoog, tot een prachtig eindresultaat zijn gekomen. De opdrachtgever was zeer tevreden over de maquette behorende bij het ontwerp. Ik heb de samenwerking met Maquettebouw Walraven ervaren als professioneel, ambachtelijk en zorgzaam waarbij de enorme dosis gedrevenheid en enthousiasme zorgt voor een prachtig eindresultaat."
www.michielsenarchitecten.nl

Paul Michielsen

Een nieuwbouwproject komt als het ware tot leven door er een maquette van te laten maken. Op een presentatie is het voor bijvoorbeeld omwonenden gelijk duidelijk hoe een plan er uit kan komen te zien. Nadat de details – prijs, uitwerkingsniveau etc – is overeengekomen, wordt de maquette uitgewerkt in onderling overleg tussen de architect van het plan en Maquettebouw Walraven. Na afloop van de presentatie krijgt de maquette een mooi plekje op kantoor of wordt deze geschonken aan een eventuele samenwerkingspartner. De samenwerking met Maquettebouw Walraven waarderen wij zeer.
Bogor Projectontwikkeling

Hilde Bouter

"Wat als zeer prettig is ervaren door ons bij het samenwerken met Maquettebouw Walraven was het directe en duidelijke contact. Na onze aanvraag voor een maquette is er gelijk telefonisch contact geweest voor een afspraak bij ons op kantoor. Hier hebben we het hele project goed kunnen uitleggen en de mogelijkheden voor een maquette besproken. Hierdoor was het voor iedereen duidelijk wat wel en niet op de maquette te zien zou zijn. Twee dagen later kregen we de offerte welke keurig binnen onze begroting viel. De architect heeft alle benodigde tekeningen voor Maquettebouw Walraven in orde gemaakt. tijdens het maken van de maquette werden we keurig op de hoogte gehouden door foto’s en een afspraak. Hierdoor hadden we een goed beeld en was een aanpassing van het plan geen probleem om nog verwerkt te worden. Het was een hele prettige samenwerking met een schitterende maquette als resultaat."