Contact informatie

Neem contact met ons op.

icon_widget_image 09:00 - 17:00 icon_widget_image Maquettebouw Walraven, Rooseveltstraat 18V 2321BM Leiden icon_widget_image +31 615 331 046 icon_widget_image info@maquettebouwwalraven.nl
Maquettebouw

Stedenbouw

STEDENBOUW

Stedenbouw

Op deze pagina ziet u diverse stedenbouwkundige maquettes die door Maquettebouw Walraven gemaakt zijn. Zowel gedetailleerd als in blokvorm geven deze Stedenbouwkundig maquettes een duidelijk en realistisch 3D beeld van uw project of stadsdeel weer.

Bij een stedenbouwkundige maquette is er meer te zien van de omgeving dan bij een architectonische maquette. Daar tegenover staat weer dat de architectonische maquette gedetailleerder is dan de stedenbouwkundige variant. De maquettes van Maquettebouw Walraven worden doorgaans gemaakt van kunststof en hout. Dit gebeurt altijd in overleg met de opdrachtgever zodat we de beste materialen en kleuren bepalen. Als laatste bespreken en bekijken we ook nog bij welke schaal de maquette het beste tot zijn recht komt.

Andere diensten

Offshore en industriële modellen.

Gedetailleerde maquettes op een grote schaal.

Prototypes, voertuigen, inklapbare woningen.

Maquettebouw

Welke schaal is mogelijk bij een architectuur maquette?

Vaak is de schaal van een architectuur maquette ergens tussen de 1:5 en ongeveer 1:200.

Wat kost een architectuur maquette?

Dit hangt sterk af van de schaal en afmeting van het gebouw en dus de maquette.

Kan er over deze maquettes ook een stofkap?

Jazeker, over deze maquettes kan een stofkap. Wat we ook altijd te sterkste aanraden.

Kan er ook verlichting in de maquette gemaakt worden?

Ja dat kan. Als verlichting maken wij altijd gebruik van led verlichting.

Projecten

Projecten
"Tijdens de voorbereiding van een presentie van een groot nieuwbouwproject, zijn wij in contact gekomen met Maquettebouw Walraven. Ik heb ze gevraagd om mee te denken in de realisatie van de maquette waarbij we gezamenlijk, in open dialoog, tot een prachtig eindresultaat zijn gekomen. De opdrachtgever was zeer tevreden over de maquette behorende bij het ontwerp. Ik heb de samenwerking met Maquettebouw Walraven ervaren als professioneel, ambachtelijk en zorgzaam waarbij de enorme dosis gedrevenheid en enthousiasme zorgt voor een prachtig eindresultaat."
www.michielsenarchitecten.nl

Paul Michielsen

Een nieuwbouwproject komt als het ware tot leven door er een maquette van te laten maken. Op een presentatie is het voor bijvoorbeeld omwonenden gelijk duidelijk hoe een plan er uit kan komen te zien. Nadat de details – prijs, uitwerkingsniveau etc – is overeengekomen, wordt de maquette uitgewerkt in onderling overleg tussen de architect van het plan en Maquettebouw Walraven. Na afloop van de presentatie krijgt de maquette een mooi plekje op kantoor of wordt deze geschonken aan een eventuele samenwerkingspartner. De samenwerking met Maquettebouw Walraven waarderen wij zeer.
Bogor Projectontwikkeling

Hilde Bouter

"Wat als zeer prettig is ervaren door ons bij het samenwerken met Maquettebouw Walraven was het directe en duidelijke contact. Na onze aanvraag voor een maquette is er gelijk telefonisch contact geweest voor een afspraak bij ons op kantoor. Hier hebben we het hele project goed kunnen uitleggen en de mogelijkheden voor een maquette besproken. Hierdoor was het voor iedereen duidelijk wat wel en niet op de maquette te zien zou zijn. Twee dagen later kregen we de offerte welke keurig binnen onze begroting viel. De architect heeft alle benodigde tekeningen voor Maquettebouw Walraven in orde gemaakt. tijdens het maken van de maquette werden we keurig op de hoogte gehouden door foto’s en een afspraak. Hierdoor hadden we een goed beeld en was een aanpassing van het plan geen probleem om nog verwerkt te worden. Het was een hele prettige samenwerking met een schitterende maquette als resultaat."