Contact informatie

Neem contact met ons op.

icon_widget_image 09:00 - 17:00 icon_widget_image Maquettebouw Walraven, Rooseveltstraat 18V 2321BM Leiden icon_widget_image +31 615 331 046 icon_widget_image info@maquettebouwwalraven.nl
Maquettebouw

Maquette materialen

OVER ONS

Maquette Materialen.

Maquette materialen die wij bij Maquettebouw Walraven gebruiken zijn onder andere hout, kunststof, raku-tool, karton en/of piepschuim. Wij kunnen deze materialen voorzien van elke gewenste kleur en spuiten dit handmatig in onze eigen spuitcabine. Hierdoor hebben wij veel mogelijkheden en kunnen dus goed aansluiten bij al uw wensen. Heeft u een andere materiaalsoort die u wilt gebruiken of wilt u een maquette laten maken? Neem dan contact met ons en we bespreken de mogelijkheden graag.

Maquettes van hout

Een veel gebruikt maquette materiaal is hout. Dit wordt geregeld gebruikt om in blokvorm een gebouw weer te geven, of grotere massa’s. Het hout geeft een ander effect aan een maquette door de kleurverschillen en geeft daarnaast een meer natuurlijke look door de verschillende nerven. Nagenoeg alle soorten hout zijn geschikt om als maquette materiaal te gebruiken. Hout geeft een mooie egale en chique uitstraling. Hout als maquette materiaal komt goed tot zijn recht wanneer het te bouwen gebouw in het echt ook van hout is.

Maquettes van kunststof

Kunststof biedt zeer veel mogelijkheden en is een vaak gebruikt maquette materiaal. Met kunststof kunnen wij zeer goed op detailniveau werken en veel verschillende andere bouwmaterialen nabootsen. Denk hierbij aan baksteen, hout, dakpannen, allerlei soorten bestrating of aluminium panelen. Ook is kunststof in alle kleuren te spuiten. Dit maquette materiaal geeft veel vorm vrijheid waarbij strakke afwerkingen mogelijk zijn. Ook is het materiaal zeer geschikt voor onze lasersnijder. Kortom een veelzijdige materiaalsoort.

Overige maquettemateriaal

Andere maquettematerialen die wij gebruiken voor het maken van een 3D maquette zijn onder andere piepschuim, ook wel styropor, EPS of tempex. Dit gebruiken wij voor het weergeven van (winterse) landschappen of blokvormen. In blokvorm kunnen wij de vorm beplakken met een geprinte weergave van het gebouw. Het spuiten van piepschuim is minder handig, dus daarvoor raden wij andere materialen aan. Karton als maquettemateriaal wordt vaak gebruikt voor de weergave van grovere modellen en zal waarschijnlijk goedkoper zijn. Als laatste maken wij ook geregeld gebruik van raku-tool. Het is een ureoolschuim met een hoge hardheid en fijn oppervlak die zich uitstekend leent voor het frezen van prototypes en modellen. Raku-tool is in meerdere kleuren te spuiten.

Contact opnemen

Contact opnemen kan op een aantal manieren. U kunt ons bellen via (+31) (0)6-15-33-10-46. Een mail versturen kan naar robert[@]maquettebouwwalraven.nl of gebruik ons online contact formulier. Bij uw offerte aanvraag ontvangen wij graag zoveel mogelijk informatie over uw project om een passend aanbod te kunnen doen en de maquette kosten goed kunnen specificeren..

WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN

Een overzicht van onze maquettes.

Gedetailleerde maquettes op een grote schaal.

Waarbij de omgeving belangrijk is voor het nieuwbouw project.

Offshore en industriële modellen.

Prototypes, voertuigen, inklapbare woningen.

"Tijdens de voorbereiding van een presentie van een groot nieuwbouwproject, zijn wij in contact gekomen met Maquettebouw Walraven. Ik heb ze gevraagd om mee te denken in de realisatie van de maquette waarbij we gezamenlijk, in open dialoog, tot een prachtig eindresultaat zijn gekomen. De opdrachtgever was zeer tevreden over de maquette behorende bij het ontwerp. Ik heb de samenwerking met Maquettebouw Walraven ervaren als professioneel, ambachtelijk en zorgzaam waarbij de enorme dosis gedrevenheid en enthousiasme zorgt voor een prachtig eindresultaat."
www.michielsenarchitecten.nl

Paul Michielsen

Een nieuwbouwproject komt als het ware tot leven door er een maquette van te laten maken. Op een presentatie is het voor bijvoorbeeld omwonenden gelijk duidelijk hoe een plan er uit kan komen te zien. Nadat de details – prijs, uitwerkingsniveau etc – is overeengekomen, wordt de maquette uitgewerkt in onderling overleg tussen de architect van het plan en Maquettebouw Walraven. Na afloop van de presentatie krijgt de maquette een mooi plekje op kantoor of wordt deze geschonken aan een eventuele samenwerkingspartner. De samenwerking met Maquettebouw Walraven waarderen wij zeer.
Bogor Projectontwikkeling

Hilde Bouter

"Wat als zeer prettig is ervaren door ons bij het samenwerken met Maquettebouw Walraven was het directe en duidelijke contact. Na onze aanvraag voor een maquette is er gelijk telefonisch contact geweest voor een afspraak bij ons op kantoor. Hier hebben we het hele project goed kunnen uitleggen en de mogelijkheden voor een maquette besproken. Hierdoor was het voor iedereen duidelijk wat wel en niet op de maquette te zien zou zijn. Twee dagen later kregen we de offerte welke keurig binnen onze begroting viel. De architect heeft alle benodigde tekeningen voor Maquettebouw Walraven in orde gemaakt. tijdens het maken van de maquette werden we keurig op de hoogte gehouden door foto’s en een afspraak. Hierdoor hadden we een goed beeld en was een aanpassing van het plan geen probleem om nog verwerkt te worden. Het was een hele prettige samenwerking met een schitterende maquette als resultaat."